logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

DVIŽNO-DRSNA VRATA OVER 68 PANORAMA

+ TEHNIČNI PODATKI
+ GALERIJA SLIK
< LESENO

LESENO STAVBNO POHIŠTVO- DVIŽNO-DRSNA VRATA Over 68 Panorama

OPIS
Za dvižno-drsna vrata tipa PANORAMA je značilno, da je ena (fiksna) stran v celoti steklena. Steklo je na spodnjem delu pritrjeno na prag stransko, zgoraj in v pripiri je vgrajeno neposredno v podboj. Tako podboj kot krilo sta izdelana iz lepljencev, ki so sestavljeni iz vsaj treh lamel in so zlepljene z lepilom razreda D4, kar ustreza standardu EN 204. Zunanje lamele so po dolžini brez spoja (do dim 3000) ali pa so dolžinsko spojene. Zasteklitvene letve na notranji strani pri steklu so kvadratne.

DIMENZIJE
Podboj preseka 56 x 164 mm
Pomično krilo preseka 80 x 68 mm
Spodnji prečnik krila preseka 100 x 68 mm

TESNILO
Zunanje in notranje tesnilo sta silikonski in varjeni v vogalu, tako da sta sestavljeni v en del, ki teče 1x pokončno in 1x spodaj prečno. Prav tako je silikonsko tesnilo v pripiri med krili, zgoraj sta dve tesnili, kateri pripirata na vodilo ter dodatni sistem tesnenja na posebno letev.
Prag je na izbiro: »osnovna« tirnica (h=19mm) ali termični prag tipa »Climatech« iz steklenih vlaken, ki je dober termični izolator (H=25mm).

OKOVJE
Vgrajeno okovje v krila ima nosilnost do 300 kg. Krila zgoraj so vpeta v vodilo, spodaj pa krilo teče po tekalni tirnici. Nudimo lahko prag iz steklenih vlaken, kateri bistveno izboljša termične in izolacijske lastnosti izdelka. Krilo se pomika s pomočjo vgrajenih vležajenih vozičkov. Po potrebi lahko vgradimo posebne vozičke z večjo nosilnostjo, do 400 kg na krilo. Krilo se s pomočjo vzvodnega sistema dvigne, nato se pomika po tirnici. V vsakem položaju lahko krilo spustimo in krilo ostane na mestu. Okovje nudi tudi možnost mikro prezračevanja. Stranka se lahko odloči za dvostransko kljuko in cilindrični vložek z zaklepanjem, tako da je možnost vstopa tudi z zunanje strani.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo dvoslojno steklo z nizko-emisivnim nanosom za enem steklu. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekli pa povezuje aluminijasti distančnik. Na zahtevo stranke lahko v izdelke vgradimo steklo s PVC distančnikom in tako izboljšamo izolacijske lastnosti stekla. Glede na konstrukcijske zahteve ali želje strank, lahko vgradimo kaljena ali lepljena stekla. Ta stekla so odpornejša proti lomu v primerjavi z navadnimi stekli. Vgradimo lahko trislojna stekla in s tem veliko izboljšamo toplotno izolativnost oken. Namestimo lahko stekla z največ 34mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji; nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE