logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

STAVBNO POHIŠTVO – DVIŽNO-DRSNA VRATA Over 92

OPIS
Dvižno-drsna vrata so izdelana iz lepljencev, lepljenih iz štirih lamel, ki so medsebojno zlepljene z lepilom D4, ki ustreza standardu EN 204 in so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Lamele so tako po dolžini brez spoja (do dim. 3000mm) ali pa so dolžinsko spojene.
Sistem dvižno-drsnih vrat nudi različne možnosti odpiranja vrat in sicer tako, da se eno ali več kril pomika po eni ali dveh vzporednih tirnicah. Razdalja med krili je 28 mm, pripira med krili pa je izvedena s PVC profili in silikonskimi tesnili. Zasteklitvene letve na notranji strani pri steklu so lahko različnih oblik: polkrožne, kvadratne, poševne ali baročne.

DIMENZIJE
Podboj preseka 56 x 212 mm
Fiksno in pomično krilo preseka 100 x 92 mm
Spodnji prečnik krila preseka 110 x 92 mm

TESNILO
Zunanje in notranje tesnilo sta silikonski in varjeni v vogalu, tako da sta sestavljeni v en del, ki teče 1x pokončno in 1x spodaj prečno. Prav tako je silikonsko tesnilo v pripiri med krili, zgoraj sta dve tesnili, kateri pripirata na vodilo ter dodatni sistem tesnenja na posebno letev.
Prag je na izbiro: »osnovna« tirnica (h=19mm) ali termični prag tipa »Climatech« iz steklenih vlaken, ki je dober termični izolator (H=25mm).

OKOVJE
Vgrajeno okovje v krila ima nosilnost do 300 kg. Krila zgoraj so vpeta v vodilo, spodaj pa krilo teče po tekalni tirnici. Nudimo lahko prag iz steklenih vlaken, kateri bistveno izboljša termične in izolacijske lastnosti izdelka. Krilo se pomika s pomočjo vgrajenih vležajenih vozičkov. Po potrebi lahko vgradimo posebne vozičke z večjo nosilnostjo, do 400 kg na krilo. Krilo se s pomočjo vzvodnega sistema dvigne, nato se pomika po tirnici. V vsakem položaju krilo lahko spustimo in krilo ostane na mestu. Okovje nudi tudi možnost mikro prezračevanja. Stranka se lahko odloči za dvostransko kljuko in cilindrični vložek z zaklepanjem, tako da je možnost vstopa tudi z zunanje strani.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo trislojno steklo z dvema medstekelnima prostoroma in dva stekla z nizko-emisivnim nanosom. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekla pa povezujeta aluminijasta distančnika. Na zahtevo stranke lahko v izdelke vgradimo steklo s PVC distančnikoma in tako izboljšamo izolacijske lastnosti stekla. Glede na konstrukcijske zahteve ali želje strank, lahko vgradimo kaljena ali lepljena stekla. Ta stekla so odpornejša proti lomu v primerjavi z navadnimi stekli. Namestimo lahko stekla z največ 52mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji; nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE