logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

STAVBNO POHIŠTVO LES – ALUMINIJ – Dvižno-drsna vrata Overlux V

OPIS
Dvižno-drsna vrata so izdelana iz lepljencev, lepljenih iz treh ali več lamel, ki so medsebojno zlepljene z lepilom D4, ki ustreza standardu EN 204 in so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Lamele so tako po dolžini brez spoja (do dim. 3000mm) ali pa so dolžinsko spojene. Zasteklitvene letve so lahko različnih oblik: polkrožne, kvadratne ali poševne in so pritrjene s posebnim sistemom s katerim pritrdimo tudi steklo. Sistem dvižno-drsnih vrat nudi več različnih možnosti odpiranja vrat in sicer tako, da se eno ali več kril pomika po eni ali dveh vzporednih tirnicah. Razdalja med krili je 38 mm, pripira med krili pa je izvedena s PVC profili in silikonskimi tesnili. Na zunanji strani podboja je nameščena prašno barvana alu maska, na zunanji strani pa celo krilo prekriva steklo. Alu maske so lahko barvane po barvni karti ral ali v strukturi lesa.
Okvirji so lahko varjeni pri barvah ral in dimenzijah manjših od 1800 x 3000mm ali sestavljeni (barva strukture lesa, večje dimenzije). Alu maska je na leseni profil pritrjena s pvc klipsi. Pvc klipsi omogočajo optimalno povezavo alu okvirjev z lesenim profilom in tako omogočajo maski diletacijo.

DIMENZIJE
Podboj presek lesa 56 x 194 mm
Fiksno in pomično krilo presek lesa 100 x 68 mm

TESNILO
Zunanje in notranje tesnilo sta silikonski in varjeni v vogalu, tako da sta sestavljeni v en del, ki teče 1x pokončno in 1x spodaj prečno. Prav tako je silikonsko tesnilo v pripiri med krili, zgoraj sta dve tesnili, kateri pripirata na vodilo ter dodatni sistem tesnenja na posebno letev. Spodaj je prag tipa »Climatech« iz steklenih vlaken, ki je dober termični izolator (H=25mm).

OKOVJE
Vgrajeno okovje v krila ima nosilnost do 300 kg. Krila zgoraj so vpeta v vodilo spodaj pa krilo teče po tekalni tirnici. Nudimo lahko prag iz steklenih vlaken, kateri bistveno izboljša termične in izolacijske lastnosti izdelka. Krilo se pomika s pomočjo vgrajenih vležajenih vozičkov. Po potrebi lahko vgradimo posebne vozičke z večjo nosilnostjo, do 400 kg na krilo. Krilo se s pomočjo vzvodnega sistema dvigne, nato se pomika po tirnici. V vsakem položaju krilo lahko spustimo in krilo ostane na mestu. Okovje nudi tudi možnost mikro prezračevanja. Stranka se lahko odloči za dvostransko kljuko in cilindrični vložek z zaklepanjem, tako da je možnost vstopa tudi z zunanje strani.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo trislojno steklo z dvema medstekelnima prostoroma in dva stekla z nizko-emisivnim nanosom. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekla pa povezujeta PVC distančnika. Zunanje steklo je zamaknjeno, tako da pokriva leseni del krila ta del stekla je tudi barvan – emajliran. Zaradi konstrukcijskih zahtev je zunanje steklo kaljeno, na notranji strani pa lahko nudimo navadno kaljeno ali lepljeno steklo. Namestimo lahko stekla min. 45mm do z največ 56mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji. Nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE