logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

STAVBNO POHIŠTVO LES – ALUMINIJ – Dvižno-drsna vrata Overlux Zero

OPIS
Model vrat Zero je zasnovan tako, da so profili lesa čim ožji, površina stekla pa čim večja. Imamo samo eno krilo, na mestu pomičnega krila pa je steklo direktno vpeto v podboj. Tako zasnovana vrata nam v prostor pripeljejo veliko svetlobe in lep neoviran pogled navzven. Dvižno-drsna vrata Zero so izdelana iz lepljencev, lepljenih iz treh ali več lamel, ki so medsebojno zlepljene z lepilom D4, ki ustreza standardu EN 204 in so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Lamele so po dolžini brez spoja (do dim. 3000mm) ali pa so dolžinsko spojene. Zasteklitvene letve na notranji strani pri steklu so lahko različnih oblik: polkrožne, kvadratne ali poševne. Pritrditev stekla se vrši s posebnim sistemom na katerega se tudi pritrdijo zasteklitvene letvice. Sistem dvižno-drsnih vrat Zero nam nudi le odpiranje enega krila. Razdalja med krili (v pripiri) je 41 mm, pripira med krili pa je izvedena s PVC profili in silikonskimi tesnili. Na zunanji strani je nameščena prašno barvana alu maska. Alu maske so lahko barvane po barvni karti ral ali v strukturi lesa. Okvirji so lahko varjeni pri barvah ral in dimenzijah manjših od 1800 x 3000mm ali sestavljeni (barva strukture lesa, večje dimenzije). Alu maska je na leseni profil pritrjena s pvc klipsi. Pvc klipsi omogočajo optimalno povezavo alu okvirjev z lesenim profilom in tako omogočajo maski diletacijo.

DIMENZIJE
Podboj presek lesa 184 x 45 mm
Krilo presek lesa 100 x 68 mm

TESNILO
Zunanje in notranje tesnilo sta silikonski in varjeni v vogalu, tako da sta sestavljeni v en del, ki teče 1x pokončno in 1x spodaj prečno. Prav tako je silikonsko tesnilo v pripiri med krili, zgoraj sta dve tesnili, kateri pripirata na vodilo ter dodatni sistem tesnenja na posebno letev. Spodaj je prag tipa »Climatech« iz steklenih vlaken, ki je dober termični izolator (H=25mm).

OKOVJE
Vgrajeno okovje v krila ima nosilnost do 300 kg. Krila zgoraj so vpeta v vodilo spodaj pa krilo teče po tekalni tirnici. Nudimo lahko prag iz steklenih vlaken, kateri bistveno izboljša termične in izolacijske lastnosti izdelka. Krilo se pomika s pomočjo vgrajenih vležajenih vozičkov. Po potrebi lahko vgradimo posebne vozičke z večjo nosilnostjo, do 400 kg na krilo. Krilo se s pomočjo vzvodnega sistema dvigne, nato se pomika po tirnici. V vsakem položaju krilo lahko spustimo in krilo ostane na mestu. Okovje nudi tudi možnost mikro prezračevanja. Stranka se lahko odloči za dvostransko kljuko in cilindrični vložek z zaklepanjem, tako da je možnost vstopa tudi z zunanje strani.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo trislojno steklo z dvema medstekelnima prostoroma in dva stekla z nizko-emisivnim nanosom. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekla pa povezujeta aluminijasta distančnika. Na zahtevo stranke lahko v izdelke vgradimo steklo s PVC distančnikoma in tako izboljšamo izolacijske lastnosti stekla. Glede na konstrukcijske zahteve ali želje strank, lahko vgradimo kaljena ali lepljena stekla. Ta stekla so odpornejša proti lomu v primerjavi z navadnimi stekli. Namestimo lahko stekla min. dimenzije 44mm in največ 56mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji. Nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE