logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

LESENO STAVBNO POHIŠTVO – Over 78

OPIS
Leseno stavbno pohištvo je proizvedeno iz lepljencev, ki so sestavljeni iz treh lamel, zlepljenih z lepilom razreda D4, kar ustreza standardu EN 204. Lamele , ki sestavljajo profil, so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Zunanje lamele so po dolžini brez spoja (do dim 3000) ali pa so dolžinsko spojene.

DIMENZIJE
Podboj preseka 78 x 82 mm
Krilo preseka 78 x 79 mm

TESNILO, ZASTEKLITVENE LETVE, ODKAPNIK
Profil s sistemom trojnega tesnjenja , dvojno tesnilo na krilu, na zahtevo tretje tesnilo na podboju;
Zasteklitvene letve na krilu so na voljo v različnih oblikah: zaokroženi, kvadratni, poševni, baročni;
Odkapnik na podboju oken je lahko aluminijasti ali leseni, pri balkonskih vratih pa je spodaj lahko lesen prečnik, kjer se prav tako kot pri oknih lahko vgradi aluminijasti ali leseni odkapnik, lahko pa nudimo aluminijast prag s termično prekinitvijo.

OKOVJE
Okovje iz hladno cinkanega jekla in tako odpornega proti koroziji v normalnih pogojih uporabe, zračnostjo 12 mm, sestoji iz kotnih ležajev z mikro nastavitvijo v treh smereh in zapirno letvijo na kateri so zapirala v obliki gobice. Zgoraj in spodaj so vgrajeni jekleni – varnostni zapirni elementi. Sistem zapiranja z gobico in jeklenimi zapirnimi elementi pripomore k večji varnosti izdelkov. Dvokrilna okna imajo serijsko vgrajeno na nagibnem krilu nivojno varovalo, ki preprečuje napačno rokovanje ter sistem mikroventilacije, ki omogoča mikro prezračevanje, ko je kljuka v položaju 45°.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo dvoslojno steklo z nizko-emisivnim nanosom na enem steklu. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekli pa povezuje aluminijasti distančnik. Na zahtevo stranke lahko v izdelke vgradimo steklo s PVC distančnikom in tako izboljšamo izolacijske lastnosti stekla. Glede na konstrukcijske zahteve ali želje strank, lahko vgradimo kaljena ali lepljena stekla. Ta stekla so odpornejša proti lomu v primerjavi z navadnimi stekli. Vgradimo lahko trislojna stekla in s tem veliko izboljšamo toplotno izolativnost oken. Namestimo lahko stekla z največ 44/45mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji; nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

PICTURES