logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

STAVBNO POHIŠTVO LES – ALUMINIJ – Overlux 68 Integra

OPIS
Model Overlux Integra je klasično okno over 68 na zunanji strani oblečeno z alu masko. Na notranji strani še vedno ima zasteklitveno letvico, ki je lahko različnih oblik. Izdelki so proizvedeni iz lepljencev, ki so sestavljeni iz treh lamel, zlepljenih z lepilom razreda D4, kar ustreza standardu EN 204. Lamele, ki sestavljajo profil, so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Zunanje lamele so po dolžini brez spoja (do dim 3000) ali pa so dolžinsko spojene.

DIMENZIJE
Podboj presek lesa 82 x 68 mm
Krilo presek lesa 79 x 68 mm

ZUNANJA MASKA
Podboj in krilo imata na zunanji strani pritrjeno aluminijasto masko, ki je prašno barvana. Alu maska je na leseni profil pritrjena s pvc klipsi. Pvc klipsi omogočajo optimalno povezavo alu okvirjev z lesenim profilom in tako omogočajo maski diletacijo. Vogali aluminija so pri ral barvah varjeni, medtem, ko so vogali aluminija barvanega v strukturi lesa sestavljeni.

TESNILO
Profil s sistemom trojnega tesnjenja , dvojno tesnilo na krilu, na zahtevo tretje tesnilo na podboju;
Zasteklitvene letve na krilu so na voljo v različnih oblikah: zaokroženi, kvadratni, poševni, baročni;
Sistem odvodnjavanja je izveden navzdol brez vidnih odprtin na alu okvirju. Balkonska vrata so spodaj lahko izdelana z lesenim prečnikom tako kot pri oknih, lahko pa nudimo aluminijast prag s termično prekinitvijo.

OKOVJE
Okovje iz hladno cinkanega jekla in tako odpornega proti koroziji v normalnih pogojih uporabe, zračnostjo 12 mm, sestoji iz kotnih ležajev z mikro nastavitvijo v treh smereh in zapirno letvijo na kateri so zapirala v obliki gobice. Zgoraj in spodaj so vgrajeni jekleni – varnostni zapirni elementi. Sistem zapiranja z gobico in jeklenimi zapirnimi elementi pripomore k večji varnosti izdelkov. Dvokrilna okna imajo serijsko vgrajeno na nagibnem krilu nivojno varovalo, ki preprečuje napačno rokovanje ter sistem mikroventilacije, ki omogoča mikro prezračevanje, ko je kljuka v položaju 45°.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo dvoslojno steklo z nizko-emisivnim nanosom za enem steklu. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekli pa povezuje aluminijasti distančnik. Na zahtevo stranke lahko v izdelke vgradimo steklo s PVC distančnikom in tako izboljšamo izolacijske lastnosti stekla. Glede na konstrukcijske zahteve ali želje strank, lahko vgradimo kaljena ali lepljena stekla. Ta stekla so odpornejša proti lomu v primerjavi z navadnimi stekli. Vgradimo lahko trislojna stekla in s tem veliko izboljšamo toplotno izolativnost oken. Namestimo lahko stekla z največ 34mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji; nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE