logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

STAVBNO POHIŠTVO LES-ALUMINIJ – Overlux V

OPIS
Sodoben, atraktiven izdelek, kjer je na zunanji strani steklo čez celo krilo, notranjo obliko krila pri steklu lahko izdelamo v različnih oblikah (polkrožen, pravokoten, poševni rob). Alu maska pokriva samo podboj. Izdelki so proizvedeni iz lepljencev, ki so sestavljeni iz treh lamel, zlepljenih z lepilom razreda D4, kar ustreza standardu EN 204. Lamele, ki sestavljajo profil, so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Zunanje lamele so po dolžini brez spoja (do dim 3000) ali pa so dolžinsko spojene.

DIMENZIJE
Podboj presek lesa 70 x64 mm
Krilo presek lesa 81 x 68 mm

ZUNANJA MASKA
Podboj in krilo imata na zunanji strani pritrjeno aluminijasto masko, ki je prašno barvana. Alu maska je na leseni profil pritrjena s pvc klipsi. Pvc klipsi omogočajo optimalno povezavo alu okvirjev z lesenim profilom in tako omogočajo maski diletacijo. Vogali aluminija so pri ral barvah varjeni, medtem, ko so vogali aluminija barvanega v strukturi lesa sestavljeni.

TESNILO IN POHODNI PRAG
Sistem tesnenja pri modelu Overlux V je izveden s štirimi tesnili, dvojno tesnilo na krilu, tretje tesnilo na okvirju lesenega podboja in četrto tesnilo na okvirju alu maske. Balkonska vrata so spodaj izvedena s pohodnim pragom višine 25mm.

OKOVJE
Okovje iz hladno cinkanega jekla in tako odpornega proti koroziji v normalnih pogojih uporabe, zračnostjo 12 mm, sestoji iz kotnih ležajev z mikro nastavitvijo v treh smereh in zapirno letvijo na kateri so zapirala v obliki gobice. Zgoraj in spodaj so vgrajeni jekleni – varnostni zapirni elementi. Sistem zapiranja z gobico in jeklenimi zapirnimi elementi pripomore k večji varnosti izdelkov. Dvokrilna okna imajo serijsko vgrajeno na nagibnem krilu nivojno varovalo, ki preprečuje napačno rokovanje ter sistem mikroventilacije, ki omogoča mikro prezračevanje, ko je kljuka v položaju 45°.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji; nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE