logo

V podjetju OVERLES proizvajamo in prodajamo stavbno pohištvo, torej okna, balkonska vrata, vhodna vrata in dvižno – drsna vrata. Nudimo izdelke proizvedene iz lesa, les-aluminija in aluminija. Naši proizvodi so primerni za enostanovanjske objekte, večstanovanjske objekte ali za industrijske objekte. Prav tako nudimo polkna, okenske police in dodatke za stavbno pohištvo.

STAVBNO POHIŠTVO LES – ALUMINIJ – Overlux Zero

OPIS
Posebnost je v tem, da lahko izbirate med različnimi notranjimi oblikami krila pri steklu (polkrožen, pravokoten, poševni rob) ter, da je zunanja alu maska nekoliko širša in pokriva podboj in zelo ozko krilo. Z zunanje strani se vidi samo podboj. Izdelki so proizvedeni iz lepljencev, ki so sestavljeni iz treh lamel, zlepljenih z lepilom razreda D4, kar ustreza standardu EN 204. Lamele, ki sestavljajo profil, so odvisne od zahtev strank in od tehničnih zahtev izdelka. Zunanje lamele so po dolžini brez spoja (do dim 3000) ali pa so dolžinsko spojene.

DIMENZIJE
Podboj presek lesa 70 x 64 mm
Krilo presek lesa 74 x 68 mm

ZUNANJA MASKA
Model Zero ima na zunanji strani na podboj pritrjeno aluminijasto masko. Maska podboja je nekoliko širša in pokriva tudi krilo. Tako se z zunanje strani vidi samo eden profil, ki je prašno barvan. Alu maska je na leseni profil pritrjena s pvc klipsi. Pvc klipsi omogočajo optimalno povezavo alu okvirjev z lesenim profilom in tako omogočajo maski diletacijo. Vogali aluminija so pri ral barvah varjeni, medtem, ko so vogali aluminija barvanega v strukturi lesa sestavljeni.

TESNILO IN POHODNI PRAG
Sistem tesnjenja pri modelu Overlux ZERO je izveden s štirimi tesnili, dvojno tesnilo na krilu, tretje tesnilo na okvirju lesenega podboja in četrto tesnilo na okvirju alu maske. Balkonska vrata so spodaj izvedena s pohodnim pragom višine 25mm.

OKOVJE
Okovje iz hladno cinkanega jekla in tako odpornega proti koroziji v normalnih pogojih uporabe, zračnostjo 12 mm, sestoji iz kotnih ležajev z mikro nastavitvijo v treh smereh in zapirno letvijo na kateri so zapirala v obliki gobice. Zgoraj in spodaj so vgrajeni jekleni – varnostni zapirni elementi. Sistem zapiranja z gobico in jeklenimi zapirnimi elementi pripomore k večji varnosti izdelkov. Dvokrilna okna imajo serijsko vgrajeno na nagibnem krilu nivojno varovalo, ki preprečuje napačno rokovanje ter sistem mikroventilacije, ki omogoča mikro prezračevanje, ko je kljuka v položaju 45°.

IZOLACIJSKO STEKLO
Nudimo trislojno steklo z dvema medstekelnima prostoroma in dva stekla z nizko-emisivnim nanosom. V medstekelnem prostoru je plin argon, stekla pa povezujeta aluminijasta distančnika. Na zahtevo stranke lahko v izdelke vgradimo steklo s PVC distančnikoma in tako izboljšamo izolacijske lastnosti stekla. Glede na konstrukcijske zahteve ali želje strank, lahko vgradimo kaljena ali lepljena stekla. Ta stekla so odpornejša proti lomu v primerjavi z navadnimi stekli. Namestimo lahko stekla od 44 do največ 50mm skupne debeline.

ZAŠČITA LESA
Površinska obdelava lesa se vrši z izdelki na osnovi akrilnih smol v vodni emulziji; nanaša se od tri do šest nanosov glede na zahtevano obdelavo površine in njeno trajnost.

SLIKE